ختنه و معاینات ضروری قبل از ختنه

ختنه (سنت کردن)

ختنه به بریدن بخشی از پوست آلت تناسلی (Foreskin) در مردان گفته می شود.

حضرت علی (رض) از پیامبر اکرم (ص) نقل می کند  که «فرزندان خود را روز هفتم تولد، ختنه کنید؛ زیرا این عمل برای نوزاد پاکیزګی، سرعت در رشد و نمو جسمانی وی و مایۀ تراوت بیشتر روح اوست» (کنزالعمال- ج ۱۶۷- ص ۴۳۶).

کلینیک دیوان‌بیگی نیز افتخار دارد که انجام ختنه را توسطه جراح مجرب و با استقاده از وسایل عصری برای هموطنان خویش انجام می‌دهد.

فواید ختنه

ختنه نوزاد دارای فواید متعدد می باشد، از آن جمله می توان به کاهش عفونت ادرار، جلوگیری از بندش ادرار و سرطان آلت تناسلی، کاهش میزان امراض مراقبتی و ایدز (HIV) اشاره کرد.

از جمله فواید  گفته شده فوق، مهمترین مورد آن جلوگیری از عفونت ادراری می باشد، زیرا کلیه یی اطفال با عفونت خیلی حساس بوده و ممکن  است عوارض جانبی زیاد را از قبیل بلند رفتن فشار خون بوجود اورد. بنا بر آخرین تحقیقات انجام شده، شیوع عفونت ادراری و باکتریمی (وجود باکتری در خون) به طور مشخص ۲۰ برابر بالا تر در پسران ختنه نشده است.

از طرف دیگر تنها سرطان که تقریبا قابل پیش گیری بوده، سرطان آلت تناسلی است، که صرفا با ختنه کردن نوزاد، قابل پیش‌گیری است. این مرض توسط ویروس بنام پاپیلوما (Papilloma) از نوع ۱۶ و ۱۸ ایجاد می شود، که بیشتر در افراد که ختنه نشده باشد، دیده می شود.

از فواید دیگر ختنه نوزاد، ترمیم عالی زخم در این سنین است، که عفونت ختنه در این سنین بسیار ناچیز است.

زمان ختنه

بهترین زمان برای ختنه نوزاد از روز تولد الی سه ماهګی می باشد، زیرا قدرت ترمیم زخم در این سن بسیار بالا بوده و همچنان در حافظه‌ ای نوزاد چیزی از انجام این عملیه باقی نمی ماند.

کدام افراد ختنه نشود؟

-افراد که سوراخ خروجی ادرار شان، محلِ به جز از نوک آلت باشد که این حالت را بنام هایپوسپادیازس  Hypospadiasis)) و ایپي سپادیازس (Epispadiasis) می‌نامند.

– افراد که دارای آلت تناسلی کوچک باشند.

– وجود پرده در زیر آلت (Webbed penis).

– افراد که امراض خونی مانند هیموفلیا (Haemophilia) داشته باشند.

روش ختنه کردن

در نخست قبل از شروع ختنه، ما برای اطفال تان دوسیه خواهیم انداخت که در آن علایم حیاتی از جمله (ضربان قلب، اندازه تنفس، اکسیجن و درجه حرارت)، همچنان  وزن و قد را در آن ثبت کرده و بعد از انداختن دوسیه، معاینات ضروری و لازمی چون؛ معاینات BT (زمان خون ریزی) ، CT (زمان تشکیل لخته شدن خون)، زردی سیاه (HBS) و زردی سفید (HCV) را برایش انجام می دهیم. در اخیر در سیستم الکترونیکی (EMR) کلینیک دیوان بیگی ذخیره می‌شود.

معاینات ضروری قبل از ختنه

1- معاینات BT (زمان خون ریزی)

BT مخفف Bleeding time بوده که به معنی زمان خونریزی می باشد و حد نارمل آن بین 2 الی 7 دقیقه می باشد.

2- معایناتCT  (زمان تشکیل لخته شدن خون)

CT مخفف Clotting time می باشد و برای بررسی زمان لازم در تشکل لخته و توقف خونریزی استفاده می شود، که در صورت آسیب رسیدن به رگ های خون، باعث تشکل لخته و توقف خونریزی می شود.

تشکل لخته و توقف خونریزی توسط حجرات پلاتلیت‌ها (Platelet) صورت می‌گیرد. زمانیکه درقسمت از بدن جرحه رخ دهد، حجرات مذکور در ساحه حاضر شده و باعث ایجاد لخته  می‌شود، تا از خونریزی جلوگیری صورت ګیرد.

کلینیک دیوان‌بیګی این معاینات را بخاطر انجام می‌دهد تا بدانیم طفل تان در این دو معاینه کدام مشکل نداشته باشد، زیرا در صورت عدم انجام دادن این معاینات، امکان دارد که در جریان ختنه  نزد طفل تان خونریزی رخ دهد، در آن صورت کنترول آن سخت خواهد بود.

3- زردی سیاه (HBS)

زردی سیاه عبارت از التهاب کبد است که توسط ویروس بنام هیپاتیت بی به وجود می آید.

این مرض در بعضی افراد به حالت مزمن (طولانی مدت) تبدیل شده و باعث نارسایی کبد، سرطان کبد یا سیروز کبد می شود. در سیروز کبد نزد فرد زخم کبد ایجاد شده و همچنان حجرات کبد سخت می شود.

این ویروس از طریق مادر به نوزاد در زمان ولادت طفل انتقال نموده و باعث ایجاد زردی سیاه می شود.

همچنان اگر نوزاد و طفل شما واکسین هیپاتیت بی را نگرفته باشد، آنرا به بخش واکسین کلینیک دیوان بیگی معرفی خواهیم کرد.

4- زردی سفید (HCV)

یک مرض کبدی است که از عفونت با ویروس هپاتیت سی به وجود می آید.

این ویروس در حجرات کبد زندگی کرده و باعث التهاب کبد (هپاتیت) می شــود، همچنان باعث آسیب های دایمی کبد مثل ســیروز، سرطان کبد و نارسایی کبد می شود.

این ویروس از راه های ذیل به نوزاد و طفل شما انتقال خواهد کرد:

  • انتقال خون به نوزاد و طفل شما از فرد که هیپاتیت سی نزدش مثبت باشد.
  • استفاده از وسایل زرقی مشترک نوزاد و طفل همراه با فرد که این ویروس نزدش موجود باشد.
  • سوراخ کردن گوش و خالکوبی اطفال، که در آن از وسایل ناپاک استفاده شود.
  • انتقال در حین ولادت از مادران که نزدش این ویروس موجود بوده به نوزادش.

فواید انجام معاینات زردی سیاه و سفید

این دو معاینه لابراتواری برای تشخیص  وجود ویروس های هیپاتیت (مانند هیپاتیت بی و هیپاتیت سی) در نوزاد و طفل شما اجرا می شود.

اگر این معاینات در نوزاد و طفل تان مثبت باشد، به این معنی است که نوزاد و طفل شما مصاب به این ویروس ها شده و ما برای تداوی موثر آن،  نوزاد و طفل شما را به متخصصین داخله اطفال در کلینیک دیوان بیگی معرفی خواهیم کرد.

نکته: قابل یاد آوری است که کلینیک دیوان بیگی برای مصئونیت هرچه بهتر اطفال شما، معاینات ذیل را با قیمت مناسب و تخفیف ویژه، اجرا می نماید.

  1. BT و CT
  2. HBs Ag برای تشخیص زردی سیاه
  3. HCV Ab برای تشخیص زردی سفید.

بعد از تکمیل نمودن دوسیه، انجام دادن معاینات خون و تهیه ادویه مورد نیاز، طفل یا نوزاد تان را به روی میز مخصوص ختنه که در ساحه پاک و تمیز قرار دارد، انتقال داده و عملیه ختنه توسط داکتر جراح، اسستانت و یک نرس صورت می ګیرد. در جریان عملیه ختنه از وسایل پاک، معقم و یکبار مصرف استفاده می‌شود.

بعد از ختم ختنه؛ ناحیه را پاک و پانسمان تعقیم می نماییم و برای اینکه از  توقوف خونریزی مطمئن شویم ، طفل تان را برای ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در کلینیک نگهداری می‌‌نماییم.

در صورت عدم خونریزی به شما روش پانسمان را آموزش خواهیم داد، اګر شما قادر به پانسمان طفل تان نباشید، روز مراجعه بعدی را برای تان خواهیم گفت و شما را ثبت کتاب مراجعه بعدی خواهیم کرد. در اخیر برای تان کارت داده می شود که در آن آیدی نمبر طفل تان، روز مراجعه بعدی برای پانسمان و شماره داکتر ذکر می باشد.

مراقبتهای بعد از ختنه

این بخش از جمله اساسی ترین و مهم ترین بخشی از ختنه می باشد، که باید با بهترین نحو برای افراد ختنه شده الی بهبود زخم مد نظر ګرفته شود.

زخم که در اثر ختنه بوجود می آید بین ۷ الی ۱۰ روز بهبود می‌یابد، که باید نکات ذیل را مراعات نمائیم:

  • ناحیه ختنه را تمیز نگه دارید؛ این مهم ترین بخش از مراقبت های بعد از ختنه می باشد، که در هر بار تعویض پمپر، هر زره مدفوع را که مشاهده می کنید با ملایمت پاک کنید.
  • اجازه دهید که این ناحیه خشک شود تا از التهاب جلوگیری شود.
  • برای پاک سازی ناحیه ختنه شده هیچګاه از دستمال مرطوب و تکه های ناپاک استفاده نکنید، به جای آن از گاز های تعقیم شده و تکه های پاک استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از ایجاد التهاب و عفونت، ناحیه ختنه شده را به صورت متواتر دو روز در میان طبق هدایت داکتر پانسمان نمائید.

در صورت بوجود آمدن مشکلات ذیل دوباره به کلینیک مراجعه یا به شماره داکتر مربوط به تماس شوید:

  • خونریزی؛
  • عدم دفع ادرار در مدت ۱۲ ساعت بعد از ختنه؛
  • ایجاد التهاب؛
  • تورم و پندیدگی بیش از حد؛
  • سیاه شدن آلت تناسلی.

سایر خدمات بخش نرسنگ

بخش نرسنگ کلینیک دیوان بیگی با وسایل پیشرفته که از طرف داکتران و نرس های ورزیده پیش برده می شود در خدمت مریضان عزیز قرار دارد.

در این بخش برای مریضان خدمات ذیل اجرا می گردد:

  • مراقبت از مریضان عاجل، تحت نظر متخصصین کلینیک دیوان بیگی.
  • تطبیق کنول، پیچکاری و سیروم توسط نرس ورزیده.
  • اجرای جراحی های خورد با وسایل پاک و تعقیم شده.
  • دوختن و گرفتن کوک ها با وسایل پاک و تعقیم شد.
  • تطبیق و کشیدن فولی کتیتر.
  • تطبیق اکسیجن برای مریضان.
  • اخذ گراف قلب (ECG) با ماشین استندرد و معیاری.
  • تطبیق نیبولایزر برای مریضان که مشکل تنفسی داشته باشند.
  • استفاده از ادویه های موجود در بخش عاجل برای مریضان عاجل.
  • اجرای خدمات جداگانه برای مریضان زنانه و مردانه.

جراحی های کوچک

سنتی یا ختنه: که در فوق شرح داده شده

کوک زدن (دوختن زخم) و گرفتن کوک

در کلینیک دیوان بیگی اجرای این عمل توسط وسایل تعقیم شده و با طریقه‌های محفوظ اجرا می شود. همچنان به مریضان راهنمایی‌های لازم برای پاک نگهداشتن زخم داده می‌شود. زخم های عمیق و دارای خون ریزی به صورت مسلکی  دوخته و پانسمان می‌شود. در صورت نیاز مریضان را برای مرکزهای مرتبط دیګر رجعت داده می شود.

گراف قلب (ECG)

گراف قلب برای عمر زیاد، فشار بلند و شکر یک معاینه مهم شمرده می شود.

گراف قلب بخاطر دانستن افزایش و کمبود الکترولید ها (کلسیم، پتاشیم، سودیم، مگنیزیم) و مرض های دیګر در  مریضان رول مهم دارد. گراف قلب در کلینیک دیوان بیگی برای مریضان توسط نرس زنانه و مردانه با قیمت مناسب اجرا می گردد و هم چنان به خواست مریض با متخصص مشوره و تداوی صورت می گردد.

زرقیات

در کلینیک دیوان بیگی تطبیق کنول و زرق عضلی به طریقه مسلکی آن اجرا می شود. علایم حیاتی تمام مریضان سراپا چک و در دوسیه ثبت می گردد.

هر مریض که به کلینیک دیوان بیگی مراجعه می کند، خدمات ذیل برای شان اجرا می گردد:

  • فشار خون
  • اندازه گیری قد
  • اندازه گیری اکسیجن توسط پلس اوکسی متر
  • اندازه گیری وزن
  • –     BMI (نسبت مناسب قد و وزن) و دادن مشوره لازم
  • ریفر مریضان به بخش دیګر مربوطه.

نوټ: ناګفته نماند که در کلینیک دیوان‌بیګی داکتران مخصص اطفال نیز حضور دارد و در خدمت مریض داران محترم می باشند، در صورت لازم و در هنګام ختنه، مشوره همه جانبه از طرف داکتران اطفال کلینینک دیوان‌بیګی داده می‌شود.

Leave a Comment

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Scroll to Top